.

.

Tuesday, January 31, 2012

Summaryy for the year 2011

Even dah pon masuk hujung bulan januari tahun baru
aku masih ketinggalan zaman yang berjuta tahun
sebab baru nak buat sumaaryyy tahun 2011
Happy belated new year
eh ada ke?

semua salahkan adik aku yang mengedit blog separuh jalan
yang membuatkan aku tidak mempunyai mood untuk berblog
meskipun menuliss
2011
nisa was so busy being a useful personn that yeaarrrr
kononnyalahhh. chehhhhhhh

sincee 22 januari, i gotta a new jobbb
dimana kerja aku sangat senangggg
duduk rumah mengangkang tengok tv, tido sampai lebam biji mata, dah membesarkan segala asset yang ada
sebabnya tak ada teman kat rumah yang boleh menemankan aku buat kerja yang sedikit berfaedahhhh

ada, adik aku selepas spm,
tapi kerja dye pun lebih kurang sama dengan akuuuu
fuuhhhhhh..
2011, apa jadi yeee?
habis diploma, kerja dengan mak ussuuuuu
belajar berniagaaa, pengalaman di hari panassss
berpeluh-peluhhhh, tak dapat dilupakannnn

tambahan, pelanggan yang sedap2 berhutang tanpa fikr yang mak usu aku baru je dilahirkan di dunia perniagaaann
sungguh tak patutttt
kuih 30 sen pun nak berhutang

lepas tu result diploma keluarrr
powwwwww, ingat dapat keluar melaka
tidak sekali sekala
masih tersepit dii melaka
menyambung ijazahhh kuuu
sampai rakan-rakan memanggil aku melaka tepuuuu
sunggguhhh tak patuttttt
tapi aku redhaa seredhanyaaaa

tsk,tsk,tskkk
then bila dapat degreeeee
sibuk sampai tak terkata, macam kena hadapiii
assignmmmentt yang berlambakkkk macam kedai buku popular jatuhhh dari tingkat 15
test yang mencurah-curah seperti hujannn
kuizz yang juga menyelittt macam lembu dicucuk hidung
kalau ada kena mengenalahhhh

sighhh
penattttt, sangat penatttt
terlalu penatttt

macam-macam pulak dugaan yang muncullll
sebagai pelajar, anak dan juga ___ yang tak kurang hebatnyaa

so, hari ni satu dugaan aku selesai atas pertolongan sesorang jugaa
terima kasihhh diucaapkannnn
:)

hari ni
tengok jangan lupa lirik
lagu matahari keluarrrr
teringat lagu tuuu, lagu favourite saya yang laaamaaa
sungguh tenang dengar lagu tersebut

dengan itu, saya menamatkan entry ini dengan lagu agnes monica yang comel ini :)
sekiannnn



Tertutup sudah pintu,
pintu hati ku,
yang pernah dibuka waktu,
hanya untuk mu.
Kini kau pergi,
dari hidup ku,
ku harus relakan mu,
walau aku tak mau.

[#:]
Berjuta warna pelangi,
didalam hati.
Sejenak luluh bergeming,
menjauh pergi.
Tak ada lagi,
cahaya suci,
semua nada beranjak,
aku terdiam sepi.

[Reff:]
Dengarlah matahari ku,
suara tangisan ku,
ku bersedih,
kar’na panah cinta menusuk jantung ku.
Ucapkan matahari ku,
puisi tentang hidup ku,
tentang ku,
yang tak mampu,
menaklukkan waktu.

Oh [#]
[Interlude]
Dengarlah matahari ku,
suara tangisan ku,
ku bersedih,
kar’na panah cinta menusuk jantung ku.

[Reff]

No comments: