.

.

Monday, April 25, 2011

LOL. 5 minutes!

5 minutes ni ha eden jengok kejap blog ni ha. terima kasih la pada korang semua sebab sudi jenguk blog eden ni, eden nak follow korang balik, tapi eden ada masa 5 minit jor nak bukak blog ni huh.
berukband ni kalo laju boley la eden poie jengok blog korang. 
tapi nama pon BerukBand tahap kelajuan dy ekau paham-paham lah sendiri yo
eden sibuk dengan final la! 
poning2.
tunggu la sampai hari sabtu ni..
t abis jor paper, eden poie blog korang tgk pulok. 
follow balik.
jangan lah risau yer! 
okay
asalamualaikum w.r.t

:DDDD


Monday, April 18, 2011

KAH KAH KAH KELAKARNYA! WAAAAA!!

Okay hari ni nysa mengadakan segmen ''Jom Ketawa Bersama Nysa'' hehehe. okay, disini ada beberapa lawak yang nysa rasa kan sangat kelakar dan creative! nysa nak kongsi bersama dengan korang semua, sebelum nysa nak belajar lah yer. lagi satu, mungkin nysa tak akan updated facebook, twitter, or blog sampai 30/4/2009. sebabnya nysa kene tumpukan pada final nysa, cuti sem naty, nysa kan update sebanyak yang mungkin untuk korang. yer? hehehe. nysa janji. lagipun berkemungkinan besar nysa tak akan bawak laptop ke rumah sewa nysa, ni bagi mengelakkan nysa leka ye? hehhe. okay, back to our story. mari membaca lawak!! :DDD

Lawak pertama: sembahyang

pada suatu hari jumaat yang hening amat naik bas ke masjid untuk menunnaikan sembahyang jumaat. mat Amat memberikan seringgit untuk tambang bas pergi dan balik memandangkan Amat dah pon makan tengahari di rumah.adapon,perjalanan ke masjid itu 10 km jauhnya. Amat pon membayar tambang bas 50 sen kepada konduktor yang ensem itu. lalu konduktor tu pun memulangkan baki wangnya dengan duit syiling 50 sen sekeping.Amat pon ambik duit tu simpan dalam kocek baju melayunya. sesampainya di masjid, Amat pon mengambil tempat di saf kedua memandangkan saf pertama sudah pon penuh adanya. setelah azan berkumandang, pak imam pon mengimamkan solat Zohor berjemaah itu. Amat pon menunaikan sembahyang berjemaah itu..semasa para jemaaah rukuk termasuk Amat sekali...tiba2 duit 50 sen nya jatuh dan tergolek betul2 jatuh di bawah telapak tangan orang dihadapannya.. risau bila pikir nak jalan kaki balik rumah di panas2 terik tu..amat pon berbisik kepada orang dihadapannya... Amat: "jangan ambik duit aku tu,aku nak buat tambang balik nanti.." .. lalu orang itupun menjawab.."alah,setakat 50 sen aku x heran la,tader sape nak ambik duit kau tu". lalu orang disebelah Amat pula yang terkejut kerana Amat bercakap di dalam sembahyang pon berkata..." eh, korang nie..dalam sembahyang mana boleh bercakap".. selepas itu,ada seorang yang lain pula bersuara " yang kau bercakap tu aper ".... sahlah..sembahyang mereka telah terbatal hanya kerana 50 sen. MORALNYA : jangan bercakap dalam sembahyang..lupakan hal2 dunia bila mengadap Allah Yang Maha Esa.

Lawak Kedua: Budak kecil, lelaki tua dan cokelat


Seorang lelaki tua sedang berehat di bangku taman bunga. Datang seorang budak kecil duduk disebelah. Si budak mengeluarkan cokelat dari poket lalu menjamahnya. Habis satu, dia mula lagi satu. Dan lagi. Dan lagi. Si tua memerhatikan sekian lama. Apabila budak kecil mula hendak makan cokelat yang ke-10, dia mencelah, "Nak, pakcik nak bagi nasihat sikit" Budak kecil melihat sambil mendiamkan diri. "Kalau makan banyak sangat makanan ringan, tak elok untuk kesihatan dan gigi rosak!" Si budak berkata,"Datuk saya ada nasihat juga." "Dia pun kata jangan makan makanan ringan?" "Tak. Dia kata JANGAN MASUK CAMPUR HAL ORANG LAIN"

Lawak Ketiga: Diam ketika makan

Sebuah keluarga yang terdiri dari ayah, ibu dan seorang anak sedang makan malam bersama. Anak : "Ayah, di..."
Ayah : "Diam! Sewaktu makan tidak boleh bercakap!"Setelah selesai makan...
Ayah : "Nak, waktu makan tadi apa yang ingin kau katakan?"
Anak : "Ayah, di daun salad yang ayah makan tadi ada ulatnya!"

Lawak Keempat: Cucu & Atok

"Mengapa tak seperti kawan sebaya kau?" Seorang atuk tegur cucu dia yang tak cemerlang dalam peperiksaan.
Atuk: "Tengok kawan-kawan sebaya cu, semua lulus tinggi-tinggi. Cu ini asyik internet, tv atau main bola. Bila nak belajar??? Besar nak jadi apa???" (Atok marah tahap tertinggi)
Cucu: "Atok asyik bandingkan dengan kengkawan yang lain. Cu tak pernah pun marah bila atok tak sama seperti kawan-kawan sebaya atok yang lain."
Atuk: "Tak sama apanyerr???"
Cucu: "Kawan-kawan sebaya atok semua dah jadi arwah kan?"
Atuk: "?...?...?...?...?...?"

Lawak Kelima: Pernikahan

Saya selalu merasa tidak selesa apabila datang ke majlis perkahwinan ahli keluarga. Nak tahu sebabnya?Biasanya, makcik-makcik saya dan para kerabat lainnya akan datang menghampiri saya sambil menepuk-nepuk bahu saya, “Kamu yang berikutnyakan?” kata mereka.Menyampah betul, tidak berperikemanusiaan sama sekali!Tapi kebiasaan mereka ini terhenti setelah saya melakukan hal yang sama pada mereka setiap kali acara pengkebumian keluarga berlangsung.

Lawak Keenam: Ungkapan Cinta

Teruna: "Akhirnya inilah saat yang aku tunggu sekian lama."
Cewek: "Apakah kau rela kalau aku pergi?"
Teruna: "Tentu Tidak! Jangan sesekali kau berpikiran seperti itu."
Dara: "Apakah kau mencintaiku?"
Teruna:"Tentu! Selamanya akan tetap begitu."
Dara: "Apakah kau pernah berlaku curang?"
Teruna: "Tidak! Aku tak akan sesekali melakukan hal seburuk itu."
Dara: "Maukah kau menciumku?"
Teruna: "Ya..."
Dara: "Sayangku... Sesudah 5 tahun nikah..."
Sila baca dari bawah ke atas.

Lawak Ketujuh: Buku Tidak bermutu

Noni masuk ke sebuah perpustakaan dan berdiri di depan seorang pegawai perpustakaan tersebut sambil berkata, “Saya mahu komplain!”“Ada apa, Cik?” petugas perpustakaan bertanya.“Minggu lalu saya meminjam sebuah buku dari perpustakaan ini, dan buku tersebut sangat tidak bermutu!” jelas Noni.“Kenapa pula Cik?”“Hurufnya kecil-kecil, tidak ada ruang di antara perkataan, tidak ada perenggan, semuanya hanya huruf-huruf, tidak ada gambar menarik, dan yang paling menyedihkan, buku itu sama sekali tidak menceritakan apapun padahal ada banyak nama orang di dalamnya!”Petugas perpustakaan itu langsung terbeliak dan berkata, “Aha …. Jadi Andalah orang yang membawa buku telepon kami yang hilang minggu lalu!”

Okay tu jer yang nysa nak kongsi kan. hahahhaha. kelakar kan? kalo tak kelakar pon pasti ada tersenyum. so, akhir sekali nysa minta kamu semua doakan kejayaan nysa di final naty yer? 
hehehe. thank you. assslamualaikum. and Bye! 


Welcome to 100 followers!! :))

Entry kali ni khas untuk 100 followers nysa, tak sangka korang semua sudi follow blog nysa. nysa suka sangat. :)) selama ni nysa buat blog untuk kawan-kawan yang terdekat jer. tapi ramai pulak yang follow n baca. ada tu nysa sendiri yang suruh follow. itupun kalo diorang sudi. tapi korang memang the best, sebab sudi menjenguk n click ''follow'' kat blog nysa yang tak seberapa ni.

Nysa cuba buat blog yang terbaik untuk korang, kalo ada salah silap n terkasar bahasa kat mana-mana ayat nysa, nysa mintak maaf lah yer. 

''Sesungguhnya yang baik tu datang dari Allah S.W.T, dan yang buruk datangnya daripada Nysa sendiri''

Nysa harap korang semua keep in touch lah dengan Nysa yer, n berikan komen dan kritikan yang positif dekat blog nysa, jangan lah diam seribu bahasa. Sebenarnya nysa ada niat nak beri hadiah untuk follower nysa yang ke 100, siapa yer? ikut kat gambar sebelah ni, orangnya ialah Syah_09, sorry lah tak tahu nak tag nama die. hehe. 

tapi masa dan duit tak mengizinkanlah pulak. minta maaf sangat-sangat, nysa ni belajar lagi, duit tengah kering sekarang ni, :(( so tak dapat nak belikan hadiah untuk Syah_09 ni. harap maaflah yer. peace no war. :))

tapi apa pun, ucapan terima kasih yang tak terhingga kepada semua followers nysa, sebab sudi sokong blog nysa ni. korang memang bestt! okay lah korang nysa nak belajar ni. :))

naty apa-apahal nysa cerita lagi lah yer. Keep in touch yeay. terima kasih sekali lagi. :))

WELCOME TO MY....


okay bye! ;))

Sunday, April 17, 2011

Alkisah aku dan dia!

Dia?? Nape Dia? Not someone special! Cuma tadi, means 17 April 2011, aku dan dia, dia means tyra keluar sekali lagi pergi pantai. what? who? Fyza? oh yeay, for this time no fyza! gado? tak la, that minah is too busy, still in Shah Alam, doing her job and assignment, and for sure, we got little boring and no so gloomy today without her! 


benda yang sama jadi kat nysa last week, we're out for karoeke without tyra, just fyza. for that time tyra yang busy, celebrate birthday anak buah dye at wonderland, pergi wonderland tak ajak! merajuk la!

btw, purpose for this entry is to story all about today, yes of course 17 April 2011, not today but yesterday! i even notice, we re in 18 April 2011 today! a new day! lets begin the story. first of all, hari ni tak  ada snap any pictures memandangkan group members SATIZA kehilangan seorang!

 

kenapa pilih gambar kat atas ni untuk menunjukkan group SATIZA? sebabnya, gambar ni ada kat google image. wahhhh. kiteorang memang popular! :p lagi tak boley bla, bile taip jer satiza keluar gambar-gambar ni. wahhh! sangat popular lah kami ni rupanya! tak percaya? never trust me? nah!! tekan link ni!


kan? tak percaya lagi! hehehe. okay, back to our story! hari ni, even kami berdua pun, terjadi lah kejadian-kejadian yang sangat memalukan! ishhhh!  memang malu pon, malu giler la. ish ish ish!


Kejadian 1

semasa berada di Pantai Klebang, macam biasa, kitaorang main air, tapi air dye tak berapa sejuk, tyra nak air sejuk, pemandangan dye pun tak berseri-seri, mungkin fyza tak ada, ooo, too many people there, Happy Sunday kan? so, kiteorang pun cadang nak pergi Pantai Puteri pulak, kira nak avoid ramai orangla, tapi kat sana lagi ramai!

so waktu nak bla ke Pantai Puteri, we re decided to drop some kedai2 kat situ nak beli hot dog  sausage or fish ball kat situ, so kiteorang pergi la kat salah satu kedai berhampiran dengan kerete Tyra! not really berhampiran, after beli, without tunggu Tyra abis bayar lagi, nysa dah lari ke Kereta Kancil sebelah kedai tu!

Lalu, menjerit!

''Tyra!!!! cepat lah tekan, nak masuk kereta"

Tyra pulak dengan tiba-tiba buat muka pelik, then jerit balik,

"Wei, salah kereta lah!! tu bukan kereta kita''

Alamak!!!  malunya!!! 

Then, terdengar pulak, abang kedai aka tuan punya kereta cakap, 

''alahai kak, salah kereta yer kak?''

cehhh, macam mana boley salah kereta, malu siot! nysa rasa macam nak cakap kat abang tu, 

;'' lain kali jangan parking kat sini boley tak bang?''

or 

; '' lain kali jangan beli kereta sam dengan tyra boleh tak?''

tapi boleh ke aku cakap cam tu? ishh, belum abis malu, dah dalam kereta gelak2 yang masih bersisa lagi, aku pun ngap (makan) salah satu fish ball yang kitaorg beli, 

fuhhhh, sedap siot! nysa terus cakap kat tyra, naty lalu kedai tu, stop jap, nak beli lagi 2, erm, apa lagi, bile stop, tak fikir malu yang tak abis lagi. terus beli lagi 2, sementara nak bayar tu, nysa letak la air kelapa n cincau kitaorang beli kat depan seat nysa tu. 

lepas bayar, belum sempat nak amik balik air tu nak pegang..

Kejadian 2

Tyra dah gerak kan kereta.. BUSHHHHHHHHH!!! air cincau atas badan nysa! tak pasal-pasal hari ni nysa mandi cincau! terima kasih lah tyra! tak dapat mandi laut, mandi air cincau pun jadilah. hehe.

so, tyra pun stop jap, sambil say sorry, n bersihkan apa yang patut, ermm. melekit mekit badan nysa. then teruskan perjalanan ke Pantai Puteri.

Kejadian.....(ni dah tak de kejadian)

kat Pantai Puteri, lagi ramai orang, ramai gile!! sampai nysa rasa nak gerak ke kiri dan ke kanan pun rasa malu la. malu sangat! hehehe. ramai pulak, pas tu waktu nysa nak ke Pantai Puteri, semua pandang!

macam nysa ada buat salah lah pulak! ish2! 

Then, after main air dan gelak2, terus balik, waktu perjalanan balik tu, badan aku melekit air cincau, aku rase la kan, aku boleh kena serang semut bila-bila masa, mana tak nya, badan aku tengah manis.
ishh..
  
okaylah, ni saja cerita untuk hari ni! saja nak merekodkan kisah hidup nysa yang nysa sendiri tak nak lupakan. 

okay nysa nak belajar ni, nanyte korang. thanks baca blog nysa yang tak seberapa ni. :)))
:DDDD
:PPP

diakhiri dengan gambar NysaSarah yang tengah boring n tengah amik mood nak study, ;))






okay bye!




Saturday, April 16, 2011

One in Million (Cover)

nama minah ni Emily, dye ni memang best, ada talented jadi penyanyi and main gitar, dye pegang and main gitar tu macam dah pro kan? memang pro, aku jumpa minah ni kat You Tube, roommie aku yang kenal kan. waktu tengok dye main lagu ni, aku terpegun siot, dah lah aku memang minat lagu ni, bile dye bawak lagu ni bertambah minat aku. wei, minah Emily, lu memang gempak lah!! ;) sangat gempak. kalo boley aku nak jadikan dye sifu aku taw.. kalo dye sudi terima aku lah..
:DDDDD
:DDDDD

hey222, check this out!


gempak kan? kalo nak tahu apa lagi lagu yang dye nyanyi dengan gitar ajaib die tu, pergilah tengok youtube! ;))))

bile lah aku nak jadi macam minah ni..

aissshhhh

Welcome to Glee Site!

Nysa ni masih mencari identiti diri nysa okay? n sekrang ni nysa find out yang sebenarnya nysa ni suka sangat or OBSES sangat dengan GLEE CLUB!!! Obses yang teramat sangat sampai nysa rasa yang nysa nak buat Glee Site kat blog Nysa, so let me introduce Glee Site! ;DDDDD 

taraaaa!!

GLEE CLUB!


:)))))

Love you all! 

especially this guy!

 
gambar ni telah menghiasi profile twitter saya! :)))

comey!

okay bye, nak tgk GLEE! ;)))

Loser Like Me

Loser like me!!!! Just a few days ago, kelas untuk semester 6 habisss..! yeayyyy!! then, the bad news is final is around the corner! fuuhhh! memang stress! sangat stress lahhh.. lol! see my final draft for Final Exams!!! mess gileee! OMG!!





hahaha. rasa macam dah ceritakan kat entry nysa yang lepas bertajuk http://nysasarahstorymorry.blogspot.com/2011/04/final-final-final.html yeaaayyyy! so, apa yang nysa nak cerita sebenarnya a week ago, macam-macam jadi kat nysa, tapi semua dah ada hikmahnya, insyallah, nysa rase diri nysa ni macam teruk sangat! loser, feel bad lah, sampai macam tu sekali rasanya, so dalam 2 3 hari yang lalu. nysa memang bad mood, nysa banyak diam jer, muhasabbah diri apa yang tak patut lepas ni nysa buat. sampailah ke hari ni, waktu nysa nak balik rumah, kat rumah sewa nysa sempat tengok glee episod 16, yang season 2 punya! sementara tunggu ijat, sempat lagi tengok tu! heheheh. ;))

love you glee! ;))



then, lagu tu bagi semangat kat nysa, yeay, i m loser, dari nysa part 1!!! but i dont care! Loser Like Me!!



lyric dye bagi semangat kat nysa, n nysa dalam pertimbangan untuk tukar lagi theme song blog nysa ni, ke lagu ni, hehehe, memang akan tukar sebenarnya. :) hehehehe. tapi biasanya nysa akan postkan lyric lagu nysa yang sekarang nysa pakai ni sebelum tukar, lagu apa yer yang sekarang nysa pakai ni? hehhehe. of course la lagu back to black by Amy Winehouse!!

Okay ni lyrics dye, enjoy this song while watching the video clips!!  




and ni lyrics dye!! 

He left no time to regret 
Kept his dick wet 
With his same old safe bet 
Me and my head high 


And my tears dry 
Get on without my guy 
You went back to what you knew 
So far removed from all that we went through 
And I tread a troubled track 
My odds are stacked 
I'll go back to black 

We only said good-bye with words 
I died a hundred times 
You go back to her 
And I go back to..... 

I go back to us 
I love you much 
It's not enough 
You love blow and I love puff 
And life is like a pipe 
And I'm a tiny penny rolling up the walls inside 

We only said goodbye with words 
I died a hundred times 
You go back to her 
And I go back to 

Black, black, black, black, black, black, black, 
I go back to 
I go back to 

We only said good-bye with words 
I died a hundred times 
You go back to her 
And I go back to 

We only said good-bye with words 
I died a hundred times 
You go back to her 
And I go back to black

_
_
_
_
_
_
_


And yang ni pulak lyrics lagu Loser Like Me, enjoys the lyrics, penuh dengan semangat yang jitu gitu, untuk teruskan hidup!! Yeayyy!!! 


And ni lyrics dye! ;))))

Yeah you may think that I'm a zero
But hey, everyone you wanna be
Probably started off like me
You may say that I'm a freak show (I don't care)
But hey, give it just a little time
I bet you're gonna change your mind

All of the dirt you've been throwing my way
It ain't so hard to take
That's right (that's right)
'Cos I know one day you'll be screaming my name
And I'll just look away
That's right (that's right)

Just go ahead and hate on me and run your mouth
So everyone can hear
Hit me with the worst you got and knock me down
Baby I don't care
Keep it up and soon enough you'll figure out
You wanna be, you wanna be
A loser like me
A loser like me

Push me up against the locker
And hey, all I do is shake it off
Or get you back when I'm your boss
I'm not thinking 'bout you haters
'Cos hey, I could be a superstar
I'll see you when you wash my car

All of the dirt you've been throwing my way
It ain't so hard to take
That's right (that's right)
'Cos I know one day you'll be screaming my name
And I'll just look away
That's right (that's right)

Just go ahead and hate on me or run your mouth
So everyone can hear
Hit me with the worst you got and knock me down
Baby I don't care
Keep it up and soon enough you'll figure out
You wanna be, you wanna be
A loser like me
A loser like me
A loser like me

:)))
:DDD

nysa feel sangat sangat good laaaa. LOL. bile dengar lagu ni! well people in UiTM, LOSER LIKE ME!!!


Wednesday, April 13, 2011

Bla Bla Bla Bla.. Habuk Pon Taraaaa!!

lately, nysa macam emo sikit. wey, mana tak emo, orang jaja cerita nysa sana sini pulak. emo la. langsung tak pikir rasional. ish, ni nak cerita sikit. korang ni semua mesti ada kawan kan? ramai kan? yang rapat, yang cerita heart to heart punye! nga emo ni.


 korang layan jer lah nysa ni yer. so, sambung balik, tolong lah jangan stabbed back balik kawan korang tu. please lah. sian diorang, ini yang terjadi kat nysa ni, bende sangat memburukkan orang lain dan boleh buat kita sesama kita gaduh lah tau tak? tau tak? berdosa buat orang gaduh ni!!! korang paham tak?? tak baik tau. tolong lah jangan buat kawan korang macam tu lah yer.


okay, lets start! kawan korang tu someone yang koarang cerita semua benda right? sedih, marah, tak puas hati, so, dengan secara tak langsungnye akan terbabitlah nama-nama yang lain. korang sangat mempercayai kawan korang tu, but kawan korang ni jadi balachi, pergi jumpa nama-nama yang korang sebut tadi n ger cerita kat diorang apa yang korang luah kat die? balachi ke tidak, padahal ada jer kawan korang ni cerita hal orang lain gak kat yang die tak puas hati kat korang. korang ada ke jadi balachi?? dah tu kalo cerita betul tak pe!! ni cerita tokok tambah malah suruh orang berlakon sekali dalam cerita die tu???

one word guys for your f***ing friend tu!!

BITCH!!!


so, korang tolong lah jangan jadi cam tu gak ok? kalo cerita betul tak apa, ni tak, cerita die tokok tambah pulak. bengang yang tak tentu pasal. bile ditanya apa motif, cakap sebab alasan yang tak munasabah?? oh my god. its okay nysa lepas ni, learn something from this type of person, thennnnn, get ready to handle situation like this at future!

tak apalah people, i'll already accept this! ;)

by you alls!