.

.

Sunday, July 31, 2011

You nyanyi, i pun nyanyi

Hari ini, i nak kongsi sikit pasal lagu-lagu kegemaran i yang sering dijadikan nyanyian kecil i dikala i sedih dan gembira. Kalau korang pun nak kongsi jugak lagu kegemaran korang. Sila-silalah merajinkan diri menaip lagu kegemaran korang tu di ruangan komen di bawah entry ''You nyanyi, i pun nyanyi''. Insyaallah sekiranya lagu kegemaran anda menarik minat i, i akan buatkan satu entry berkenaan dengan korang, lagu kegemaran korang dan blog.

I jatuh hati pada banyak lagu dan kaau nak listkan semua lagu kegmaran i  memang cukup dibuat sebuah novel. Makanya, untuk menjimatkan masa dan ruangan, i akan listkan 10 lagu kegemaran i yang terkini di ruangan entry kali ni.

Rank 10: Beribu Sesalan by Jacklyn, Ning dan Shila Hamzah


Rank 9: Billionaire by Travie McCoy Feat Bruno Mars


Rank 8: The Lazy Song by Bruno Mars


Rank 7: Take A Bow by Rihanna


Rank 6:  Lagu Sedih by VIP


Rank 5: A Loser like Me by Glee (New Direction)


Rank 4: Hati yang kau sakiti by Rossa


Rank 3: One in Million by Neyo


Rank 2: Who Says by Selena Gomez


Rank 1: Listen by Beyonce


Okie Dokie. I told you already about my Favourite's Song. So, What's yours? :D

Khas untuk Pembaca Setia ku.

Halu- Halu, dan Asalamualaikum. Dikesempatan ini, i nak ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubharak kepada semua yang sudi membaca blog i ni. Semoga ramadhan kali ini membawa keberkatan dan kerahmatan dalam hidup kita semua. So, haruslah kita bersyukur kerana kita masih diberi peluang untuk menyambut sekali lagi bulan yang mulia ini. Maka, marilah kita beramai-ramai mengumpul pahala sebanyk-banyaknya di bulan mulia ini. Sekian ucapan Ramadhan i yang penuh bermakna kali ini.


Amin Ya Rabbal Alamin

Friday, July 29, 2011

Attention!!

Entry kali ini saya akan menerangkan tentang siapakah Nysa Sarah dan nisa1069. Okay. Drum Roll!!!!. sebenarnya mereka merupakan orang yang sama. Tarraaaa. Sebenarnya saya dah mula risau dah bila kat komen FB saya tulis macam ni:


Tapi bila member tu pergi blog dye. Yang komen adalah:



Pas tu member tu dok cakap. bila saya ada komen? Org lain adalah. Fisrt of all. Ramai dah cakap cam tu. Sebenarnya. Orgnya sama. -.-

Saya cube untuk pergi ke google account saya untuk menukarkan username tersebut. Tapi dok boleh dah. T_T

Kalao korang ada cara lain, silalah bg tahu.

So terpaksa buat cam ni. Owner blog ni ialah nisa1069, tetapi setiap kali saya komen di cahtbox or shout. Saya akan menggunakan nama Nysa Sarah

The conclusion., Nysa Sarah dan nisa1069 adalah org yang sama. 

p/s: sorry Tembam Malacca gune contoh komen kita. hehe. :) 

Saturday, July 23, 2011

Here we come FRIENDS.

Dulu waktu sekolah, TV shows ni keluar kat NTV7, tak pernah layan langsung, amik remote tukar channel. Cari Spongbob Squarepants lagi best. Ataupun berebut amik couch depan TV nak tengok Doraemon or Pokemon. Waktu tu budak-budak lagi. So, that doesn't count.


Tapi sekarang bila people ask me, do you know Courteney Cox? She looks old in Scream 4 isn't it? And i say yeah, a'aah. Sambil my mind keep rolling tanya diri sendiri ''bila aku tengok courteney cox during her young and fabulous''. Scream 1, Scream 2 and Scream 3? Tak pernah tengok pon. Cerita tu menakutkan. Scream 4 ni pun terpaksa teman bf nak tengok waktu tu.



Then? Bile? Oh yeah. Do you know Monica Geller in Friends? Oh no. That's not good idea to say yes. Sebab cerita ni sampai season 10. So, tak boleh tipu cakap dah tengok. Confirm kantoi and kene gelak dengan kawan-kawan berguling-guling because of two reason. 1st kantoi menipu, 2nd sebab tak tengok TV shows paling gempak waktu tu. For the records, i watch glee. :D TV shows paling best alam ini. haha.

Yeayh. But people still can laugh at me because i didn't watch Friends. Ye, saya memang ketinggalan zaman. -.-. Baru sekarang nak tengok. Then, bile 1st time tengok TV shows ni, oh my god. Lupa segala masalah dan duka cita yang ada. Menyesal tak ikut cakap GG and Syadd suruh tengok TV shows ni waktu melalak gaduh dengan bf dulu.

Kalau tahu macam ni, mesti awal-awal dulu dah tengok dah. So, sekarang ni, tengah marathon tengok TV Shows ni dari season 1 sampai season 10. Now, in the middle of Season 9. Dah boleh buat conclusion on Friends dah but not fully conclusion lah. Kena tengok sampai abis dulu baru buat.

Apa-apa pun cerita ni best. Korang kena tengok!!

5 stars.

Click FRIENDS TV SHOWS kalau nak tahu lagi. :)

Wednesday, July 20, 2011

Kenapa saya tak menulis lagi?

Jawapan:

1st: sibuk dengan Friends TV shows dari season 1 sampai season 10, thanks to syad yang introduce TV shows ni waktu kat kampus dulu. Laughing non stop sampai pintu bilik kena ketuk pukul 2-3 pagi oleh ibu, bila bukak pintu, muka ibu sgt takut sampai pandang kesuluruhan bilik saya, then tanya '' Dengan siapa anis ketawa?''

2nd: Kepenatan bekerja, balik dr kerja pukul 6.30, mandi terus pengsan sampai ibu menjerit dari bawah, '' ANISSSS!!! Solat Magrib sekarang!! Jangan asyik nak tido je'' sambil menjegilkan mata, terus aku bagi alasan, kalau mata mengantuk lagi then solat, hukumnya makruh. Ibu masih menjegilkan mata, okay bye, nak solat dulu.

3rd: Kehabisan idea, bile bukak blog nak buat new post, saya tak boleh nak fikir isi entry dan topik yang dibincangkan nanti. Sampai satu tahap, rasa nak buat topik macammana nak jadi blogger yang ada blog tapi tak nak buat entry baru. Then isi kandungan tersebut mempunyai sifar sesifarnya idea yang bernas.

4th: Sebab rasa blog yang lama tu macam bebudak aka tak cukup umur. so, mintak tolong adik kesayangan anum, mengeditkan blog saya in return kene belanja dye Slurpee.

5th: Sebab setiap kali turun bawah nak on modem, saya akan bermain dengan Fatiha my little cousin budak cute miut selama sekurang-kurangnya 2 jam. Lepas tu, dah tak ada feeling dah nak berblog, hari ini Fatiha balik kampung, so tak ada distraction untuk berblog.

Sekian itu sahaja. Maka, selepas ini saya tak akan berjanji lagi untuk berblog setiap hari. Tapi saya akan berjanji untuk berblog sekali seminggu.