.

.

Wednesday, February 29, 2012

Big Family Blogger!

Hello semua, hello darling. Hey hye! Today nysa nak letakkan antara link blog yang pertama join closed group nysa dan adik di facebook. kalau sesiapa nak join, bolehlah click kat sini  :D 


Jadi bolehlah kita saling blogwalking blog masing-masing dah berkongsi info. :D Mari click ramai-ramai. :D
So, ni link yang join closed group nih. Sila lah blogwalking blog dorang ye? :) 


Sudah selesai inilah antara yang terawal berada di closed group ini. btw, pada sesiapa yang saya tak letak lagi. saya tak dapat detect link anda. sila, letakkan link anda di closed group kamin ye? Btw, ini adalah link admin closed group tersebut. ;)


Thanks :) 

Sunday, February 26, 2012

Welcome 300+ Followers!

'' Don't Walk In Front Of Me, I May Not Follow,
Don't Walk Behind Me, I May Not Lead,
Walk Beside Me, Be my Friend'' 

Welcome My 300+ of Friends! :D 

Thanks for support me! :)

Friday, February 24, 2012

Contest I Love Being Awesome!

Lama memandang di C Box kepunyaan kitew kat blog nih. Ada satu comment yang sangat menarik perasaan. Comment nih datangnya dari cik tiq kitew nih, yang mengajak kitew join contest dye yang ada gambar kartun kegemaran kitew nih. lepas baca, banyak kali syarat dye. Macam best, semua best. Termasuk cara dye memilih pemenangnya secara random. Tapi kitew nih tak pernah bertuah untuk menang. Jadi kite pun tutuplah balik blog dye, lepas tu kitew pandang balik comment dye. Tindakan yang sama berulang kali dilakukan. 

HAHA, tapi tuh diaaa! Penangan cik tiq memang tak boleh lupe macam tuh jer. Tekan balik blog dye, and i decide untuk join jugak contest dye ni. Tak rugi mencubakan? Siapa yang tak nak mencube, memang rugi. Rugi, rugi, rugi. :) 

So nih dye banner yang disediakan oleh cik tiq nih. :) Kartun spongebob kegemaran saya! 



Syarat-syarat untuk menyertai adalah seperti berikut: 



Okay, nih dye link page Apple Cherry Milik cik tiq


Nih pulak link blog cik tiq kite ok? Jangan Lupa klik. :)


Sekian. :) 

Thursday, February 23, 2012

Folly and ill manners.

Ringing!

Me: Hello?

Someone on the phone: #$%^^&^ ( Some Chinese talk) 

Me: Err, Hello,sorry i think you dialled a wrong number.

Someone on the phone: PAP! tutttt..

Well, saying sorry going to cost you RM 1 Million however some folly and ill manners is no longer big deal in a life.

So, no one cares. 

Thank You world!

'' Clothes and manners do not make the man; but , when he is made, they greatly improve his appearance''
Henry Ward Beecher 

Win Exclusive Merchandise Weekly! So why wait?

Isnin tak akan lengkap kalau tak berebut remote tukar channel diva for those yang ada astro untuk tengok Merlin for season 4, ye season 4 rakan-rakan. Yang tak ada astro tak apa, masih lagi boleh menonton Merlin kat TV3, cume diaorang lambat 1 episode dari diva. tapi tak apa. Yang penting jangan terlepas menonton Merlin. Siapa tak tengok Merlin, sangat rugi-rugi. Rugi,rugi,rugi. Tsk,tsk, tsk. Haha. So, lepas ni jangan lupa menonton Merlin. Why? Why? Why?

Merlin Season 4

Because they are giving away loads of limited edition Merlin merchandise including 2012 calendars, signed annual and top trumps and character figurines.


So lepas ni ko boleh berlagak dengan kawan-kawan ko bila dah menang, because benda ni semua tak ada jual kat 7 eleven ataupun kedai runcit pak haji depan rumah ko. Gila tak nak. Sebab benda ni, orang yang bertuah je boleh. Hehe. So, kalau korang rasa korang bertuah. Cubalah join. Entry closes Sunday February 26, catch Merlin mondays only on Diva Universal. So, macam mana nak join? 

Step 1


Step 2

Then, create a free account like 5 seconds! 


Step 3

Fill the form! password will send to your email! :) Log in then! 





Step 4

Back Competition Tab and enter! 



Step 5

Answer the simple question to win! 




Then waiting for the amazing goodies! So, perhaps you can try and win kannnn? Cepat masih ada masa untuk menang. Come on! :) Selamat Mencuba!

Sebagai pengakhiran tirai, gambar budak tttebbab ni jadi penutup. sibuk kitew buat blog, sibuk lah dye buat perangai. Hehehe! 



Thanks for reading! 

Tuesday, February 21, 2012

Good in Games but Nothing for Islam!

Sedang mempunyai semangat berblogging tapi tak ada topik nak dibincangkan. Pun boleh juga dijadikan
salah satu faktor untuk tidak berblogging dalam masa yang lama. Itu bukanlah satu alasan, kalau nak seribu daya, kalau tak nak seribu dalih. Ceh, pandai memotivasikan diri sendiri. 

Baiklah ladies and gentleman, entry ini khas untuk bebudak lelaki yang suke main game membuta tuli tanpa usul periksa tentang game tersebut. Sedap ko je main, terjerit-jerit kalau menang, kalau kalah pun lagi macam kena histeria. Tanpa menyedari tindak tanduk tersebut sudah membuatkan korang yang mebuta tuli tadi jauh dari islam. Tsk,tsk, tsk, Sedih bunyinya untuk anak muda yang jauh menyimpang dari agama. 

Nak berceramah disini, daku ni bukanlah mengambil juruzan hafazan ataupun dengan yakinnya dapat menjadi ustazah selepas graduan., banyaknya kekurangan di diri ini. Tetapi tanggungjawab masih dapat dirasakan untuk meyebarkan info ini ke anak muda kiteww! Eceeehhh. Tak dapat jadi ustazah dapat jadi motivater tak apalah. 

Okay, game apakah yang dimaksudkan oleh saya is good in games but nothing for islam? jadi berikut inilah games yang saya tak tahu dengan sengajanya atau tidak sengajanya MENGHINA ISLAM! yang paling bestnya, orang islam kita dengan antara sedar atau tidak telah menjadikan game ini sebagai salah satu permainana video kegemaran mereka. 

1. Devil May Cry 3



Ye, game ini tuan dan puan-puan sangat mendatangkan bahaya kepada umat islam. Player game ini dikehendaki melawan 12 pintu yang dikawal SYAITAN sebelum berdepan dengan PENGHULU SYAITAN di depan pintu KAABAH! Persoalannya kenapa di depan pintu KAABAH mempunyai PENGHULU SYAITAN, bukankah kita semua bersujud ke arah KAABAH, ini membawa erti sesiapa yang menyembah KAABAH adalah menyembah SYAITAN yang membawa maksud satu penghinaan yang melampau untuk islam. 

Tak cukup dengan itu, eleman penghinaan tertera jelas apabila kalimah ALLAH jelas kelihatan di setiap pintu yang dikawal oleh SYAITAN termasuk pintu KAABAH!






Satu adegan dalam game ini menunjukkan pintu KAABAH sebagai pintu menhubungkan antara dunia SYAITAN dan dunia nyata juga menunjukkan ayat ayang dibaca oleh karakter yang berbunyi:

''wahai pintu yang menghubungkan dunia kegelapan'' sambil memegang bibble. Diakhir game, karakter tersebut telah membaca 7 ayat kemusnahan yang dicatitkan didalam bible iaitu Wrath, Sloth, Lust, Gluttony, Greed, Pride, and the last one is Envy. 

Kalimah Allah Pada Pintu Tersebut


dibandingkan pintu KAABAH yang sebenar

2) Clive Barker Undying


Permainan ini mengisahkan tentang perlawanan dengan syaitan. Tetapi ianya menggambarkan dalam istana yang diduduki syaitan itu terdapatnama-nama Allah di dinding istana tersebut. Ini seolah-olah menggambarkan bahawa sesiapa yang menyembah Allah itu adalah sekutu syaitan.



Berita mengenai permainan ini dirampas:
Permainan Undying dirampas kerana hina Islam

PERISIAN permainan komputer Clive Barker, Undying telah dirampas dalam operasi di sebuah pusat beli-belah di Kelang baru-baru ini kerana memaparkan beberapa perkataan dipercayai dipetik daripada al-Quran. Penolong Pengarah Penyelidikan dan Pembangunan, Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Abdul Malek Ramli, berkata pihaknya merampas 50 keping cakera padat dari tiga premis di pusat beli-belah itu, hasil maklumat orang awam. Permainan itu mengisahkan watak utama, Clive Baker mengunjungi istana yang penuh ukiran artistik bercorak Islam termasuk ayat Al-Quran, yang dikuasai hantu dan syaitan.

Pemain permainan itu, menerusi watak Clive Baker perlu membunuh semua hantu dan syaitan bagi memperolehi sejenis tangkal bagi menghidupkan semula pemilik istana. Dalam laporan eMedia/Berita Harian yang disiarkan baru-baru ini Abdul Malek berkata, perisian cakera padat dipercayai cetak rompak yang dijual dengan harga RM10 itu, menggambarkan seolah-olah Islam berkompromi dengan syaitan.

Jika terbeli, beliau berkata, ibu bapa beragama Islam dinasihati memulangkan cakera padat itu kepada JAIS kerana ia boleh menpengaruhi kanak-kanak, selain menyalahi undang-undang.

Mengikut Seksyen 10 Enakmen Jenayah Syariah Selangor 1995, mana-mana orang Islam yang memiliki, menyimpan atau menjual bahan menghina Islam boleh dipenjara maksimum lima tahun atau denda RM5,000 ataupun kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan. Hukuman bagi orang bukan Islam yang terbukti menyimpan, menjual atau memiliki bahan itu, akan dirujuk kepada Kementerian Dalam Negeri.

Abdul Malek berkata, JAIS juga menerima dakwaan orang awam mengatakan, perkataan Allah dalam abjad jawi, timbul setiap kali Clive membunuh syaitan tertentu. “Jais masih menjalankan siasatan lanjut mengenai perisian itu dan ia mungkin mengambil masa tetapi serbuan terhadap premis lain akan dibuat secepat mungkin,” katanya.

3) Zack And Wiki


Luahan dari seorang gamer Wii:
Sebagai Avid seorang gamer Wii, saya sedang melihat trailer video game ini dan beberapa gameplay dari Zack and Wiki. Saya dibesarkan dalam sebuah keluarga Muslim dan melawat Pakistan beberapa kali. Oleh kerana itu, saya boleh mengatakan bahawa pada minit ke 0:20 dan 0:44 saat dalam video ini, anda boleh mendengar penghuni pulau sedang berdoa dengan suara panggilan Muslim untuk berdoa, “Allahu Akbar”, dan kemudian meniru cara doa. Aneh dan agak mengerikan, saya sangat berharap laungan itu bersifat sementara sebelum diganti ke suara lain. Walaubagaimanapun, mengapa game tersebut dapat tempat pertama di sana?

Note: Korang boleh dengar laungan “Allahu Akbar” pada minit ke 0:20 & 0:44 pada video dibawah.


Jika video error,sila tekan sini

Tindakan yang dibuat:
The Council of American-Islamic Relations (CAIR) has announced that Capcom has removed what CAIR calls a “common Islamic phrase” from Zack & Wiki: Quest for Barbaros’ Treasure on the Wii. The phrase’s removal comes following complaints from CAIR and others.

The phrase in question is “Allahu akbar” (“God is most Great”), an Arab phrase frequently used in prayer. The phrase came to CAIR and several complainants’ attention after it appeared in a promotional video for the game.

A Capcom representative told CAIR, “We have already contacted the team working on the game, and the phrase has been removed from the game and will not be heard in future videos released to the public.”

“We appreciated Capcom’s willingness to address Muslim concerns about the use of a religious phrase in an inappropriate context and applaud the company’s swift response.

4) Prince Of Persia


Prince Of Persia Pedang pada watak tu ada tulisan Kaligrafi Arabic Alphabatic yang diatasnya ditulis,

“Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun”
(Sabda Rasulullah SAW)


“Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar” (Surah Al- Ahzab:71)

Jika kita main game ini bermaksud kita juga menyokong apa yang mereka cuba sampaikan dan mereka lakukan; jadi semoga dapat disampaikan kepada saudara-saudara kita di luar sana.

5) Counter Strike Condition Zero Deleted Scenes


Counter Strike Condition Zero Deleted First Stage dia. Kita kena tembak dengan askar-askar yang beragama Islam. Kalau kita sedar, masa kita tembak tu kita boleh dengar askar yang kena tembak menjerit “ALLAHUAKBAR” & “JIHADD”.

6) Stronghold Crusader


Permainan Perang Salib. Pemain memain watak sebagai Crusader dan menentang musuhnya iaitu adalah orang Arab, dan ketika perang Salib, orang Arab semestinya orang Islam.

7) Guitar Hero 3 Legends Of Rock


Tidak cukup dengan karikatur dan filem pendek Fitna yang menghina kesucian Islam. Datang pula game komputer yang menghina kalimah Allah SWT. Kali ini game Guitar Hero 3 telah menghina kalimah Allah SWT. Guitar Hero 3 adalah permainan komputer yang memainkan lagu-lagu rock klasik.


Lihatlah bagaimana paparan kalimah Allah ini telah dijadikan paparan lantai dan kemudian dipijak-pijak oleh makhluk yang berupa “syaitan” bermain gitar. Sungguh biadap game ini. Game ini dibangunkan oleh syarikat Neversoft dan dikeluarkan oleh Activision dan RedOctane. Neversoft adalah sebuah syarikat pembangunan video game yang berpangkalan di Amerika Syarikat. Dimiliki oleh Joel Jewett (berasal dari Montana, Amerika) bersama dengan Chris Ward dan Mick West. Chris dan Mick kedua-duanya berasal dari Yorkshire, England.


Jika kita tidak teliti, kita tidak akan perasan paparan kalimah Allah SWT ini. Pada sesiapa yang melihat permainan komputer ini sila uninstall game ini. Sungguh halus permainan golongan Yahudi dan Nasara untuk menyesatkan orang Islam. Waspadalah kita sebelum membeli mana-mana permainan komputer.

AZRINIZAM IBRAHIM
Presiden Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia

Ada 2 kemungkinan di sini.

a) Penghinaan Senyap
Memang sengaja menyelitkan unsur penghinaan.

b) Zodiak Virgo
Jika zodiak Virgo diterbalikkan 180 darjah, maka jadilah seperti bentuk dalam gambar tadi.

Zodiak Virgo:


Zodiak Virgo diterbalikkan 180 darjah:


Adakah simbol di dalam video game ini hanyalah zodiak Virgo yang terbalik atau memang sengaja menghina Islam?

8 ) Resident Evil 4


Ni dia lagi 1 game yang menghina Islam iaitu Resident Evil 4. Resident Evil 4merupakan game berdasarkan bahayanya biologi iaitu virus dan zombie. Ringkasnya, misi game ini adalah untuk menyelamatkan anak presiden Amerika yang diculik oleh kumpulan yang bernama “Los Illuminados“.

Los Illuminados bermaksud “The Illuminated!”

Gambar berikutnya adalah lambang illuminati pada game tersebut.

Lambang illuminati pada loket atau tangkal tersebut

Screenshot dari gameplay Resident Evil 4

Zoom pada pintu tersebut.

Korang perasan tak apa yang tak kena dengan gambar di atas?. Agak-agak korang macam pernah nampak tak?

Kalau korang nak tahu itulah pintu Omar Bin Khattab, Masjid Nabawi, Madina. Macam mana boleh sesat dalam game ni pulak!!!

Pintu Omar Bin Khattab, Masjid Nabawi

Apa yang lebih teruk lagi ialah pintu tersebut telah di Illuminati kan!!!. Lihat gambar di bawah ini.

Perbezaan pintu dalam game dengan realiti

Selepas meletakkan logo illuminti game tersebut

Memang melampau lah dorang ni!!!. Game ini turut dikeluarkan oleh CAPCOM sama dengan Devil May Cry.

Kepada korang yang telah membaca post ni harap sebarkan pada keluarga, kawan-kawan dan orang Muslim yang lain secepat mungkin!.

Kesimpulannya, semua orang Islam diharamkan main games yang mempunyai unsur menghina agama-agama di dunia. Orang Islam haram main games yang ada unsur menghina agama Islam, hina agama Kristian, hina agama Yahudi, hina agama Buddha,hina agama Hindu, dan lain-lain fahaman dan kepercayaan yang berunsur keagamaan.

Kalau kita main juga, bermakna kita telah menghina agama-agama berkenaan dan bersubahat dengan penghina agama itu. Itu juga bermakna kita telah melanggar perintah Nabi Muhammad SAW.

Nabi kita Muhammad SAW melarang umatnya daripada menghina agama Islam dan semua agama yang ada di muka bumi ini. Orang Islam dilarang dan diharamkan daripada menghina agama lain.

9) Dante’s Inferno


Dante’s Inferno adalah game mengenai seorang karakter yang ingin menamatkan misinya yang dilakukan dalam neraka membolehkan pemain membuat pilihan sama ada mahu memusnah atau menyucikan roh manusia dikutuk menggunakan cahaya salib untuk dihantar ke syurga. Game ini menggunakan tempat neraka yang diilustrasikan terbahagi kepada sembilan tingkat lingkaran (Circles Of Hell) dengan mengikut dosa pada setiap manusia, seperti Lust, Gluttony, Greed, Anger, Violence, dan lain sebagainya. Dante adalah karakter yang di adaptasikan dari namaDante Alighieri, seorang penyair abad ke-14, iaitu seorang pejuang di masa Perang Salib III.




Jadi apa yang tak kena dengan game ni?. Game ni sebenarnya telah meletakkan Nabi Muhammad SAW ke dalam Neraka!!!.

Menurut dari website Gameslatest: Middle East avoids Dante’s Inferno (Post ni sekarang dah kena delete) =(

Menurut dari website Gameslatest di atas bahawa Timur Tengah telah mengharamkan game Dante’s Inferno yang diterbitkan dari syarikat game terbesar iaitu EA Games kerana “keutamaan selera pelanggan, campuran platform dan faktor lain”. Faktor lain? ya, faktor lain seperti penyair Dante (pejuang zaman perang salib III), menempatkan Nabi Muhammad, nabi palsu dalam lubang neraka. Mengapa Islam ingin membantu mempromosikan di kalangan pengikut-pengikutnya satu videogame yang berdasarkan Divine Comedy nabi palsu yang menempatkan mereka di neraka?. Berdasarkan maksud tersirat pada “sajak suci” ianya dari Inferno Canto XXVIII:

No barrel, even though it’s lost a hoop
or end- piece, ever gapes as one whom I
saw ripped right from his chin to where we fart:
his bowels hung between his legs, one saw
his vitals and the miserable sack
that makes of what we swallow excrement.
While I was all intent on watching him,
he looked at me, and with his hands he spread
his chest and said: “See how I split myself!
See now how maimed Mohammed is! And he
who walks and weeps before me is Ali,
whose face is opened wide from chin to forelock.
And all the others here whom you can see
were, when alive, the sowers of dissension
and scandal, and for this they now are split.
Behind us here, a devil decks us out
so cruelly, re-placing every one
of this throng underneath the sword edge when
we’ve made our way around the road of pain,
because our wounds have closed again before
we have returned to meet his blade once more.
But who are you who dawdle on this ridge,
perhaps to slow your going to the verdict
that was pronounced on your self-accusations?
“Death has not reached him yet,” my master answered,
“nor is it guilt that summons him to torment;
but that he may gain full experience,
I, who am dead, must guide him here below,
to circle after circle, throughout Hell:
this is as true as that I speak to you.”
Inferno XXVIII

Apa maksud yang tersirat?Jika tahu,sila kongsikan

“See how I split myself!”
“See now how maimed Mohammed is!”

Dante Alighieri (1265-1321), sasterawan besar Italy, dalam Inferno-nya mengatakan bahawa Nabi Muhammad dan sahabat Baginda, Ali bin Abi Talib, dihumbankan ke dalam neraka tingkat ke lapan, kerana ia telah memecah belah masyarakat dengan ajarannya dan menabur kekejian selama hidupnya.

Inferno XXVIII, 19-42.


The poets are in the ninth chasm of the eighth circle, that of the Sowers of Discord, whose punishment is to be mutilated. Mahomet shows his entrails to Dante and Virgil while on the left stands his son Ali, his head cleft from chin to forelock.

Gambaran ilustrasi di atas adalah yang diambil dari salah satu lukisan-lukisan dalam pelbagai manuskrip yang tersimpan di perpustakaan-perpustakaan besar di dunia termasuk ada yang telahpun membuat satu filem bisu pada tahun 1911 (The 1911 Italian silent film L’Inferno contained a dramatization of the scene; Mohammed is shown with his entrails hanging out).

Jadi game Dante’s Inferno ni telah menerapkan nilai-nilai negatif dan berunsur penghinaan kepada umat Islam sedunia dari sajak Dante Alighieri. Ianya sungguh membimbangkan walaupun ia sekadar permainan, namun memberi kesan di bawah sedar terhadap kepada sesiapa yang main game tersebut dan ianya haram dibeli dan haram dimainkan oleh orang Islam. Generasi muda dinasihatkan supaya berhati-hati dengan permainan terbabit yang boleh menyebabkan kerosakan akidah.

SEGMEN: Jom Blogwalking + Follow

Assalamualaikum w.b.t dan selamat sejahtera to non muslim! 


Sekarang waktu menunjukkan pukul 12 malam, i should sleep by now. Dengan sengaja mata yang masih tidak mengantuk, bertemankan adik kesayangan menjelajah blog orang. Sekali tersangkut dengan blog Cik Sandra kita ni. Tersangkut dan terpaut sehingga jatuh hati dengan segmen yang unik dan lain dari yang lain ni. So, kepada sesiapa yang nak join segmen ni anda mestilah berbuat demikian:

1. Follow blog Sandra. 
2. Buat entry mengenai segmen ne. Letak tajuk SEGMEN: Jom Blogwalking + Follow
3. Copy banner di atas tu dan Letak di entry segmen yang kamu buat [linkkan ke blog sandra]
4. Letak Link blog kamu di ruangan komen entry ini  
5. Tag rakan-rakan blogger yang lain. Pastikan mereka tahu :)

So, disini saya akan tag kan 3 nama rakan baik si di network ini untul memenuhi syarat cik sandra ini. Ingin ke blog cik sandra sila klik dengan yakinnya banner diatas. Selamat Mencuba! ;)

Shak KeyrinKhaleeda AjlaaSharifah Maisara


Thank You! ;) 

Monday, February 20, 2012

Love for some it's green!

Dulu waktu umur 5 tahun suka buat bentuk love lepas tu amik colour luna warnakan love tu warna merah, sebab ibu ajar love tu warna merah. So, sampai besar set dalam mind, love is always red or red is colour of love. that's why lah kalau valentines day semua warna merah. But the truth is, love is colourful. You can choose any colour for your love. I choose green, perhaps love means peace.

19/2/2012 bersamaan hari ahad, maka cukuplah my gomok berumur 22 tahun. Disebabkan tarikh tersebut jatuh pada cuti semester dimana bermaksud ibu tak akan memberi aku duit poket, nasib ko lah gomok, dapatlah hadiah yang murah2, siapa suruh lahir hari tu Memang cashless habis. So nak buat love story yang sweet mweet and be such a wonderful girlfriend even tengah kering. Maka, tempahlah home-made cake khas untuk si gomok dari mama otin. 

Then, lepas dah tempah tu, konon nak buat suprise, sebab sibuk sangat sal kek tu, terlambat pulak wish birthday si gomok 30 minit. Bila dah wish, umur yang sebenarnya 22 tahun berubah jadi 12 tahun merajuk merengek sebab girlfriend lambat wish 30 minit, nasib baik masih orang pertama yang wish. I'm so sorry baby. Tak tersengaja. Next time kitew wish awal 1 hari. Kitew janji. Lepak mcd dalam 1 jam hari tu dengan janji besok keluar sama-sama sempena birthday si gomok, semata-mata nak bagi home-made cake untuk si gomok yang busy memanjang. Tempah 1 set burger kongsi berdua kononya nak sweet dan juga tahniah kepada mama otyn, cake mu memang sedap. Tak sia-sia mintak tolong. Thank you!






Bila keluar, si gomok dengan tak habis-habis mempromosi Tutti Frutti berulang kali. Setiap kali keluar topik ni tak pernah lari mulut si gomok. ''10% discount for student"  disebut berulang kali oleh si gomok menyakinkan daku. Okay, cerah bersinar-sinar muka si gomok dapat makan aiskrim yang popular kat dalam video klip Najwa Latif tu. 



Tengok 'chronicle', tak da cerita yang best untuk kelahiran si gomok. kesian si gomok. as long as he happy tak apalah. So, happy birthday my gomokgomok! Thank you for being born today and make me feel complete! Mmmuaaaahhhh! Love you more baby.  

Untuk pengakhiran tirai, gambar ni jadi penutup! 

Friday, February 17, 2012

Baru! Semua Baru!

Holla, everyone. Kita rindu sangat nak berblog tetapi apakan daya, tangan ni malas nak menaip berjela-jela. Lagi, bila blog ni masih lagi under construction. Terus tak ada mood nak berblog. Tsk, tsk, tsk. Sorry bagi yang dah berapa kali menjenguk tapi entrynya masih tak berubah. Wake up Nysa, you have one blog waiting for a new entry. 

So, macam manakah dengan blog baru saya. Do you like it? mesti kena suka, kalau tak suka pun kena suka jugak, Credit to Khalilah Anum, my sister yang bertungkus lumus nak mencantikkan blog aku ni. Sampai beribu kali bertukar blog ni. 

'' Kak nis, macam tak lawa je, tukarlah eh?'' aku sampai mampu mengangguk je. buat lah sesuke hati hang. janji blog aku siap. 

So. apa yang patut aku tulis untuk korang hari ni. Selama beberapa hari ni, aku cuma duduk kat rumah berfacebook and twitter. So, macam-macam ragam status yang aku tengok. Yang adakala menggelikan bulu roma, dan adakala rasa ''ewww, perlu ke nak tulis macam tu''. Semua berkenaan ngn facebook and twitter. 

Twitter pula trending yang makin mengarut macam #replacebrunomarssongwithchalupa and When Harry Potter and the Deathly Vagina. Macam tak ada benda lain yang boleh diaorang buat untuk jadikan trending. What happens to the world, really? The things is, they updating status about #replacebrunomarssongwithchalupa and they even dont know about what exactly is chalupa. Sangat mengarut. 

Cehh, aku pun ada juga try to updating the status and feel funny. After all, i feel i'm so stupid. Kenapa aku buat status yang mengarut ni. Dunia semakin baru, they trying to find something new and idiot. Just be mature with this all crazy social networking people. Sedarlahh! 

Ok, thank you. ;) 

Wish me luck for this monday, you don't have to know what will happen to me this monday but its regarding about my future life. :) 

Saturday, February 4, 2012

Salam Maulidur Rasul

Assalamuailaikum semua
Hari yang indah sekali pagi ini
hari ni merupakan hari yang istimewa sekali sebab hari ni merupaka hari lahir rasullulah s.a.w
jadi samalah kite berselawat ke atasnabi tersayang kita. :)




صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ



يَا نَبِي سَلاَمٌ عَلَيْكَ




يَا رَسُوْل سَلاَمٌ عَلَيكَ





يَا حَبِيْبُ سَلاَمُ عَلَيْكَ





صَلَوَاتُ اللهِ عَلَيْكَ


Salam Maulidur Rasul :)