.

.

Sunday, March 27, 2011

:((((( hehehe :)))))

hai everyone!
hari ini, nysa nak balik Kampus..
n kat rumah sewa sana tak ada internet..
so, Nysa tak akan berblog dalam masa seminggu ni...
lagi pulak nysa kene siap kan assignment and presentation minggu ni jugak...
:DDDDD
so, naty nysa bz sikit loa...
hehehe..
naty balik minggu depan Nysa tambah POst2 manyak lah ok??

hehehehe...
sayang KORANG!!!
mmuaaaaaahhhhhh..
xoxoxoxoxoxoxox....

take care semua!!!

Saturday, March 26, 2011

SATIZA FOREVER! ;)





at 1:41:39 pm
got this message..
''Salam.. Nisa ko blek x???''
from +6012225xxxx 
disebabkan fon rosak, nga gune fon pika..
so nombor tersebut tak keluar nama..
sebab tak save..
dalam kemamaian aku tahu tu fyza..
sebab aku afal no dye.. hehehe
:DDDDD
message tadi dibiar tepi kesepiannn...
got the 2nd message..
at 1:48:29 pm..
''Mama ak da blek.. kite nk kuar kol bpe???''
tibe2 jer aku bangun, bangun tak tentu arah..
KELUAR???
aku lupe ke nak keluar dengan dye orang hari ni???
tak cakap pape pon minah ni semalam..
so, bile mcm tu, aku terus balas message minah ni..
then mandi..:)
:DDDDDDD
yeay kitorg pon keluar...
g klebang dulu...
memang enjoy...
sebab kan dah lam tak jumpe so keluar lah perangai budak2 umo 15 tahun kiteorg sampai terlupa yang kiteorg ni dah 21 tahun! 
itupon kalo orang ramai tradi ingat kiteorg ni 'macam BUDAK-BUDAK!
aku rase tadi diantara makcik n pak cik kat situ rase yang kiteorg ni baru keluar dari TANJUNG RAMBUTAN!

bermula sketsa, melukis diatas pasir..
macam pertandingan melukis kat sekolah doluu2...
cuma tak boley merwarna jer..
aku rase kalo boleh merwarna tadi tu..
semestinya colourful pantai kat klebang tadi kiteorg buat.. 





disini bermula lah kejadian yang sangat pelik...
tapi benar..
waktu aku melukis nama SATIZA tu...
kejadian sunyi sepi berlaku..
mungkin mereka sedang memahami kenapa SATIZA yang dipilih.,..
tiba2 ada satu suara SUMBANG LAGI MAHRAM...
tira: nape SA?
aku berpikir sejenak sambil menjawab 
aku: nama aku NySA la!!!!! -.-
yang peliknya, aku rase tu satu2nye nama aku NYSA! minah ni ada panggil aku dengan nama lain ke? that's why aku letak SA
*blur*
-.- -.- -.-
terlupa pulak nak bgthu, SATIZA dipilih kerana itu satu combination nama kiteorang..
nySA, TIra, fyZA
coooll kannn??
DER!!! cerita seterusnya! 
selepas melukis! sesi main air...
aku rase kalo tadi ada Tsunami, memang kiteorg tak perasan..
sebab ingat kiteorang yang buat tsunami 2! hehehehe..
:DDDDD








sesi ni telah membasahkan separuh dari seluar aku yer???
sabor je la!!!
hehehehe..
then, lepas tu, sesi amik gambar..
sesi dianamakan melompat lagi tinggi! 
hehehe..
:DDDDDD
gaya semua macam budak terencat akal lah yer...
untuk entry sesi ni.. aku akan terang kan setiap picture bagi korang apa motif kiteorang buat..
:DDDDD
bersedia untuk gelak...

lompatan single mingle..
lompatan ni dilakukan aku seorang diri...
tujuannya, untuk letak sebagai profile picture di facebookk..
tapi tak jadi sebab memek muka yang keterlaluan..
seperti kanak-kanak...

 lompatan ni memang sengaja menunjukkan gigi aku yang sangat TERATUR LAGI TERSUSUN!!!
''ibuuuuu!!! anis nak pakai bracesssss"

yang ni pulak, sebenarnya baru sahaja abis melompat, minah yang tangkap pictures tersnap lambat..
so, dah nampak macam aku menari Hala Timur, nyanyian kak ani kita! :p

info:
tahukah anda kalau kita menjerit sambil melompat selama 7 tahun kita mampu memanaskan secawan kopi?
hahahaha...
info ni betol la...
boleh search dalam internet...
tapi tak mampu nak jerit la selama 7 tahun...


ni aku cuba melompat gaya model..
tapi jadi gaya KT..
tahu KT tu apa?
Kanak-kanak Teristemewa!

Lompatan Pairs Work bersama Tira
dilakukan bersama-sama tira!
credit to Fyza!

 lompatan ni tira nak buat sambil menari agogo..
tapi tak jadi pulak...
sebabnya, photographer tersnap lambat!

kepala aku dipotong sesi shot ni...
apa yang si fyza tak puas hati ngn aku pon aku tak tahu..
heheheh..
:DD
lompatan kami yang berjaya selepas penat mencuba!!
yeayyy!!

Rambut aku tutup muka pulak!!!!
ishhh..
sabor jer la...
photographer sampai marah!
''ikatlla rambut ko!!''



gambar yang tadi tu kepala dipotong...
kali ni kaki dipotong...
padahal kiteorang melompat tu...
nampak muka jer..
mana lah orang yang tgk pix ni nak tahu kiteorang nga lompat..
tak nampak kaki melompat ponn...
hahaha..:DDDD

Lompatan Pairs Work bersama Fyza..
dilakukan berdua bersama Fyza..
Credit to Tira..

gila tinggi kan kiteorang lompat...
pix paling aku suka la... 
hahaha..
sebab aku rase kami berdua boley jadi wakil negeri melaka..
untuk sukan lompat tinggi...
kuang34...

ni nak pegang tangan sambil lompat..
tapi Tira snap lambat..
jadi pegang tangan budak terencat!!

to my followers!
tolong jangan tanya apa kami buat ni...
sebabnya kami pon tak tahu apa motif kami macam ni...
tapi pix ni still dalam sesi melompat lebih tinggi yer...
:DDD

ish..
aku ni pon...
boley mengundang lalat atau sebarang serangga yang terbang masuk gua! (mulut)

rase nak lempang jer minah ni..
suh lompat tak nak lompat..
memandang aku kenapa????

okay... mulut tu memang tak boley kawal..
harap maaf...
bende tu SPONTAN!

lompat fyza..
aku ley sambut ko kat bawah kalo ko jatuh...
:P

yang ni.. tak tahu apa motif minah mabuk ni...
nak kawat kot!!!

Lompatan Pair Work bersama Fyza dan Tira..
lompatan ni dorang jer buat..
credit to Nysa...

cool kan?? 
tengok la sape yang jadi photographer?? hahahaha
:DDDDD
*bangga diri*

okay fyza, tahan nafas sebelum lompat ok??
hahahahha
to tyra: Goyang Inul satu!!!!

habis dah sesi melompat..
panjang entry kali ni...
OverExcited sangat dah ni...

lepas tu..
si Tira mintak kaki dye ditanam pasir pantai..
si Fyza ni pon melayan jer..
ni lah hasil dye....






lepas tu, minah2 giler ni ajak ge batu batan kat hujung pantai..
BAPAK JAUH!!!!
cume seorang jer yang faham aku tak suke jalan-jalan jauh!
jalan kaki...
sape lagi kalo bukan hero aku...
Izzat!!!! penat wooo jalan kaki la!!! 
TENGOK SPARE TAYAR LAAAAA!!













jauh siot.. 
waktu g batu batan tu..
minah 2 ekor tu tinggal kan aku kat belakang...
ishhh.. kat atas tu lah hasilnya!!! 
aku tangkap pix2 ni semua!!!

ni waktu dah sampai kat batu batan...
cm ni lah rupenye..














then dah sampai sini..
confirmlah kene balik pantai tadi balik kann..
tak terkata lah mencungap aku!!!
fuuhhhh!
tak nak simpan SPARE TAYAR lagii!!!





 then, balik kan..
muka dalam kereta semua penat...
tak bercakap langung..
penat melompat..
dalam kepenatan tu.. 
pekene chicken chop kat Tesco!
yummy..






berikut adalah gambar kami yang syok sendiri.. 
dimulakan dengan gambar si tira ni!! 
hahhaaha
:DDDD















di akhiri dengan gambar aku yang cool ni! 
selepas di tapis, gambar ni dijadikan PROFILE PICTURE fb saya!!
okay bye!


okay! bye!

information tentang entry ni::
- lebih kurang 100 pic ditangkap hari ni.. hampir semua nye ada di dalam entry ni...
- longest entry i ever had...
:))))))
- anis: pangillan nysa di rumah..
- kak ani: Noraniza Idris