.

.

Thursday, December 31, 2015

Return of Nysa!

Tajuk mesti harus wajib gempak. Isi huru hara tak apa.

So here! Greetings from me! Hello and assalamualaikum,

It’s been two years already since my last post. Last post aku tahun 2014 siot. Kenapa aku tak ingat yang sebenarnya aku ada blog?

Simple. I lost my inspiration to writing and sharing. I lost my self. Demotivation in life. How it happened to me?

God. For this two years, i’m in process. Hijrah. Bukan tak try nak menulis. Try. Tapi semua kelaut tanpa kapal atau perahu atau sampan atau apa-apalah. I’m too busy looking for answers. Who am i? what I’m supposed to be? And what make me happy?

To be truth, still tak dapat jawapan lagi. Ingat senang nak cari? Bukan boleh bukak kamus atau apa apa buku reference terus dapat jawapan. Life is not simple as that. Yet, aku still tak paham kenapa ada anak- anak muda still bangga dengan pegangan quote ‘Life is simple’. Dik, tunggu kau besar sikit dik. Baru kau tahu time tu simple ke tak.

Dan disebabkan itu aku lupa pasal blog ni. Too busy handle life! Plus, lepas hijrah banyak benda yang tak sesuai dalam blog ni harus dihapuskan. Tu pun ambil masa untuk aku buat blog ni as a public reader.
But then now, I’m back. Writing makes me happy. Cuma kadang-kadang malas jugak nak menulis. Sebab malas nak on laptop, mana boleh tulis blog dalam phone. Tak feel  wey.

Dan juga sebab aku manusia.


Setan hasut aku jadi malas.



No comments: