.

.

Thursday, February 3, 2011

Pemalas

Dalam diri setiap orang, pemalas tu memang ada! Pemalas ni pon ada jenis gak! Contohnya:

ni namanya pemalas kategori biasa, benda ni ada dalam diri kite semua!

ni pulak pemalas selepas makan, means setiap kali dye makan dye jadi malas, so org ada penyakit macam ni, dye tak boleh makan!dye kene diet jer memanjang!

yang ni pulak kategori pemalas masa depan, sebabnye, kalo dye sik temenung teringatkan masa depan dye, dye jadi malas, org cm ni kite tak boley tinggalkan dye sorg2, naty bile dye termenung, dye jadi malas, bile mak dye suh buat keje sikit, mula la alasan dye, ''penatlah mak, banyak keje nak buat ni'', penat apa? penat termenung? keje apa? keje termenung? 

yang type ni, aku tak tau la dye ni malas ke ap? tapi kalo cm tu jer cara dye panjat pokok.. lu pikirlah sendiri!




yang ni kategori pemalas pandai, waktu belajar dye tido, waktu org semua hafal, dye main kad, waktu buat assignment dye meniru, tapi asal exam markah nak gempak. ni aku namakan pemalas genius, tapi bahaya sikit org mcm ni, dye tak boleh buat kerja, tapi dye genius, ni kinda off, dye tido, bile dye time mengigau format or formula chemistry ke, korg salin lah ap yg dye mengigau tu, sangat2 berguna!

oh yang ni kategori pemalas cibai, uii, ni kene jumpe doktor pakar terus, tak de jalan lain...

yang ni pon aku ase kalo aku jumpe dye, bende pertama yang aku nak buat! aku nak lempang muke dye!! pemalas tahap ntah la, dah tak ada tahap dah ni!


escalator penddek mcm ni pon nak naik? sape yang naik, memang dsar ar ko pemals! nmpk dr azali lg! hahaha


ni lg satu, tentu2 pergi fitness tu nak jaga kesihatan korang, yang pergi naik escaltor juga tu nape? fitness pon satu, tak payah lah buat tangga mcm tu, tangga tu pon kosong je! membzir ruang pulak!


ohhh.. yang ni pemalas tahap undang bahaya! kalo lah dlm rumah tu still ada org lagi, agak-agaknya dye sempat tak nak selamatkan org tu! ello, pakcik air kalo satu arah jer, memang cepat padam api tu.. giler punya org!!


ya allah, ni lagi pemalas! naik kete nak bawak anjing tu jalan-jalan? nape tak bawak jer anjing tu masuk jer dlm kete lg best, dapat aircond, tak payah bukak2 tingkap!

tolong lah korang! jangan lah pemalas. unta padang pasir pon tak de malas sampi itu macam ok?



kat bawah ni ada video untuk orang pemalas! sape yang pemalas dinasihat kan jangan beranak ok? hahaha


bye!








No comments: