.

.

Saturday, June 4, 2011

Listen girl! Please read me..!

Listen, to the song here in my heart, a melody i start, but can't complete.

Cuba teka lagu siapa? hehe. Okay guys, ni bukan segmen lupa lrik ke segmen teka teki. Ni merupakan sebuah entry yang berbentuk nasihat kepada kaum HAWA. Makanya, untuk kaum lelaki, close your eyes!

Tadi, tengok cerita ANNISSA, ala, samarinda yang terbaru tu. Yang ada 4 perempuan cantik yang berlakon. Sangat menarik hati. Kat TV3 tu la, tak tahu? Ha, tak pe la tak tahu, yang pentingnya ni nak habaq ni, tadi adalah satu scene Fiza aka Anna dalam cerita ni sanggup tampar Bestfriend sendiri sebab ingatkan BFF dia dah rampas suami dia.

Wooo, main sedap je tampar tanpa usul periksa. Jangan ya wahai kaum hawa bertindak sedemikian rupa, memanglah geram kalau kita dengar khabar angin pasal Suami aka Boyfriend kita ada affair dengan org lain. Tapi boleh tak, korang ni semua bertindak mengikut emotional bukan rational. Eh, salah-salah! Bertindak Mengikut Rational bukan Emotional.

Lagi satu, kalau betul pun Suami aka BF korang ada affair dengan perempuan lain, tak payah susah-susah diri nak menyerang dari kubu segala bagai. BUANG MASA. Korang bergaduh pasal lelaki?? Ewwwww, tak worth okay? Yang patut diganyang-ganyang dengan segala senjata bagai ialah lelaki tersebut. BUKAN KAUM HAWA. Malu taw!

Kita kena relax je, cool je. Kumbang seekor, bunga bukan sekuntum. Kalau kumbang dah tak ada, rasanya tak salah kan, nak cari yang bunga jugak? Betul tak, tak salah? Heehe. SALAH okay? Mana boleh. HARAM!!!

Okaylah, kalaulah betul kan your bf ada affair dengan perempuan tu. Why don't you seat and discuss? Kaum HAWA, janganlah bergaduh sebab lelaki okay? Malu jer.

I have to admit it, saya ada pengalaman dalam hal ni. -.- not really pasal lelaki. That girl yang start dulu, firstly, she accuse me rampas bf dye, then dia macam orang meroyan hantar mesej kat saya beribu-ribu tuduh saya macam-macam. You know what? Saya diam seribu bahasa, untill one day she told everyone satu accusation yang sensitive untuk seorang perempuan. At the end, saya gaduh dengan die. Bukan pasal lelaki, tetapi die melampau pasal accusation yang die buat. Then, sampai sekarang i never met her and not looked at as friend.

See, the consequences after we fight about men. Very bad. Tak elok benda ni berlaku sebenarnya. It's really embarrassing. -.-

So, nasihat kat sini, please dont fight about men. Tak eloklah, for girl lah, tak payah nak hantar mesej or buruk-burukkan another girl kat orang lain, kerana itu sama seperti korang memburukkan kaum hawa and diri korang sendiri.

So peace no war! :D

No comments: