.

.

Monday, June 13, 2011

MukaBuku, dimana-mana!

Kalau boring sementara nak tunggu boyfriend kau ambil kau pergi keluar dating, kau bukak facebook. Kalau bosan tak tahu nak buat apa-apa, kau bukak facebook. Macam mana kau cakap kau bosan pun, kau tetap bukak facebook. Even, sometimes you said facebook is so boring now, i'll never open you facebook! you still on your facebook. Lepas tu, ada budak-budak kutuk kau dekat facebook, kau kata nak deactivate facebook, belum masuk seminggu kau dah activate balik. Apa-apa pun tak boleh! Semua pasal facebook yang kau gila-gilakan.

Then, ada sesetengah pihak tak puas hati langsung pasal facebook. Maka menulis article tentang disadvantages of facebook. Kau dah baca and already know about that. Facebook kau tetap dihati. Apa kau kisah? Facebook kau, bukan facebook diaorang.!

Lepas tu, yang dah ada facebook. Tak cukup satu facebook. Nak buat yang no 2 pulak. Eh, mace-mace mu
 ni! Lepas tu, users of facebook dah bercambah sebanyak 500 millions! Banyak naw!!! Mark sampai dah pening kepala nak handle korangnya facebook!


Tapi, ada aku kisah Mark pening kepala? Sebabnya, saya cuma fikrkan facebook dari sudut postif. 

Maksud saya, advantages die. Yes!

Pertama, lepas kau buat facebook, haruslah kau jumpa kawan-kawan lama kau yang dari dalam perut lagi. Lepas tu bertegur sapa macam '' Hello, kau dah berapa anak sekarang?'', then kawan ko jus jawab '' tak ada'', memang sakit hati. tanya panjang-panjang tapi jawab sikit je!

Then, dah jumpa kawan-kawan lama kau, kau pun uploadlah pictures kau yang mengedik-gedik nak menunjukkan yang kau ni top model paling cantik kat Malaysia. Ish, menyampah! So that, kawan-kawan kau bolehlah cakap kau '' ish, si polan ni makin cantiklah''. Padahal kau letak makeup 14 inci tebalnya nak tutup segala jerawat, bukit bukau di muka kau untuk tampilkan di MUKA BUKU KAU! eh, mace-mace mu ni!

Yang ketiganya, kau tak perlu bersusah payah membazir kredit, nak mesej awek kau. Kau bukak je facebook, chat dengan dye '' Baby, baby dah makan?''. free of charge! Lepas tu kau boraklah sampai besok pagi! Confirm korang boleh hidup tanpa Handfon lepas tu.

Facebook jugak tempat kau meluahkan perasaan dengan mengupdatekan status kau. Status tersebut boleh dibaca olah 568 friends kau. Itu pun kalau kau privacy kan wall post kau for friend only. Contoh status kau '' Sakit perut ni, rasa nak buang air''. Aihhhh! T_T

Lepas tu, facebook juga tempat kau cari kawan baru. Add, then kawan baru approve. Kau pun pergi wall  dye send '' thanks approve''. Lepas tu bermula komen yang berpanjangan.

Eh, mace-mace. sudut positif kan?

Bye!

No comments: