.

.

Monday, June 27, 2011

Melebihi had kelajuan!

I'm a shopper. Obviously! Everytime keluar, mesti kena beli barang. Rasa hidup tak lengkap kalau keluar tak beli barang. Kalau dah sengkek macam mana pon, keluar means bf belanja sebab aku tak ada duit, aku tetap merengek nak beli barang even sepit rambut yang comel+murah nak bawak balik rumah. Because i'm a shoppers.

Siapa ajar? Tak ada siapa ajar. Aku yang macam ni, memang melebihi had kelajuan even duit tak ada, still nak shopping lagi. -.- Last saturday, aku demam selsema, tapi terus baik lepas ibu aku cakap '' Jom pergi tengok kain kat Nagoya!'' . Di sini aku mengesyorkan para doktor mengucapkan ayat magik ini kepada kaum perempuan yang datang sebab sakit, pasti confirm mereka akan jadi baik. Kalau nak kesan effective lagi, cakap lah doktor yang nak belanja. 

Sebenarnya, baju kurung raya aku dah settle dah pun. Tujuan asal ibu aku ajak sebab nak temankan dye pilih baju raya unttuk adik-adik aku. Ceritanya bermula lepas baju pertama aku dibelanja oleh atok aku yang baik hati lagi comel. Baju kurung PAHANG. Baru 1st time ada ni. -.- Kesian-kesian..

Baju kedua, ala-ala jubah yang macam Hanis Zalikha pakai kat Majlis Pertunangan Kek Na dye tu dibeli bersama bf aku. Tapi bukan duit dye, duit ibu aku. Sangat puas hati. :D Then, ibu aku dah pesan, baju raya aku dah settle. 

Tapi waktu kat Nagoya tu. Ibu aku dengan baik hatinya, suruh aku pun pilih kain untuk buat baju kurung juga. Sangat suka hati sampai melompat-lompat. Ingatkan tak dapat lagi. Haruslah adik-adik aku jeles. Dah tiga baju raya aku tahun ni. Memang melebihi had kelajuan.  

Waktu nak pergi Nagoya. Kiteorang lalu MC( Melaka Central) So haruslah singgah beli each a cup jap. Yummy. Chocolate Oreo!






Yeaayyy! Okay. See this. Ni lah gaya kiteorang yang rambang mata pilih kain kat Nagoya.








Di sebabkan kesian dengan ibu yang melebihi had kelajuan untuk aku raya ni. So, aku pon just pilih kain murah je. For the records! Nagoya ada less 20% untuk harga RM10.80 ke atas. Kain dorang memang sangat puas hati! :D cepat beli sementara ada offer. Kain langsir pun macam tu jugak. Click sini kalau lagi nak tahu! Nagoya Textiles

Nagoya memang best!

This is Fateha with the snow cap. Cute miuttt! MMuaaaahhh!


 Jom shopping!

4 comments:

missxidi said...

wah shpping raya ek....bestnyer =)

nisa1069 said...

aaah. memang best! tapi awal kan? hehe

nurdiana said...

shopaholic rupanya..hehe..saya pon..:)
anyway,salam perkenalan..

nisa1069 said...

yes i am. haha. salam perkenalan jugak nurdiana. :)