.

.

Sunday, April 17, 2011

Alkisah aku dan dia!

Dia?? Nape Dia? Not someone special! Cuma tadi, means 17 April 2011, aku dan dia, dia means tyra keluar sekali lagi pergi pantai. what? who? Fyza? oh yeay, for this time no fyza! gado? tak la, that minah is too busy, still in Shah Alam, doing her job and assignment, and for sure, we got little boring and no so gloomy today without her! 


benda yang sama jadi kat nysa last week, we're out for karoeke without tyra, just fyza. for that time tyra yang busy, celebrate birthday anak buah dye at wonderland, pergi wonderland tak ajak! merajuk la!

btw, purpose for this entry is to story all about today, yes of course 17 April 2011, not today but yesterday! i even notice, we re in 18 April 2011 today! a new day! lets begin the story. first of all, hari ni tak  ada snap any pictures memandangkan group members SATIZA kehilangan seorang!

 

kenapa pilih gambar kat atas ni untuk menunjukkan group SATIZA? sebabnya, gambar ni ada kat google image. wahhhh. kiteorang memang popular! :p lagi tak boley bla, bile taip jer satiza keluar gambar-gambar ni. wahhh! sangat popular lah kami ni rupanya! tak percaya? never trust me? nah!! tekan link ni!


kan? tak percaya lagi! hehehe. okay, back to our story! hari ni, even kami berdua pun, terjadi lah kejadian-kejadian yang sangat memalukan! ishhhh!  memang malu pon, malu giler la. ish ish ish!


Kejadian 1

semasa berada di Pantai Klebang, macam biasa, kitaorang main air, tapi air dye tak berapa sejuk, tyra nak air sejuk, pemandangan dye pun tak berseri-seri, mungkin fyza tak ada, ooo, too many people there, Happy Sunday kan? so, kiteorang pun cadang nak pergi Pantai Puteri pulak, kira nak avoid ramai orangla, tapi kat sana lagi ramai!

so waktu nak bla ke Pantai Puteri, we re decided to drop some kedai2 kat situ nak beli hot dog  sausage or fish ball kat situ, so kiteorang pergi la kat salah satu kedai berhampiran dengan kerete Tyra! not really berhampiran, after beli, without tunggu Tyra abis bayar lagi, nysa dah lari ke Kereta Kancil sebelah kedai tu!

Lalu, menjerit!

''Tyra!!!! cepat lah tekan, nak masuk kereta"

Tyra pulak dengan tiba-tiba buat muka pelik, then jerit balik,

"Wei, salah kereta lah!! tu bukan kereta kita''

Alamak!!!  malunya!!! 

Then, terdengar pulak, abang kedai aka tuan punya kereta cakap, 

''alahai kak, salah kereta yer kak?''

cehhh, macam mana boley salah kereta, malu siot! nysa rasa macam nak cakap kat abang tu, 

;'' lain kali jangan parking kat sini boley tak bang?''

or 

; '' lain kali jangan beli kereta sam dengan tyra boleh tak?''

tapi boleh ke aku cakap cam tu? ishh, belum abis malu, dah dalam kereta gelak2 yang masih bersisa lagi, aku pun ngap (makan) salah satu fish ball yang kitaorg beli, 

fuhhhh, sedap siot! nysa terus cakap kat tyra, naty lalu kedai tu, stop jap, nak beli lagi 2, erm, apa lagi, bile stop, tak fikir malu yang tak abis lagi. terus beli lagi 2, sementara nak bayar tu, nysa letak la air kelapa n cincau kitaorang beli kat depan seat nysa tu. 

lepas bayar, belum sempat nak amik balik air tu nak pegang..

Kejadian 2

Tyra dah gerak kan kereta.. BUSHHHHHHHHH!!! air cincau atas badan nysa! tak pasal-pasal hari ni nysa mandi cincau! terima kasih lah tyra! tak dapat mandi laut, mandi air cincau pun jadilah. hehe.

so, tyra pun stop jap, sambil say sorry, n bersihkan apa yang patut, ermm. melekit mekit badan nysa. then teruskan perjalanan ke Pantai Puteri.

Kejadian.....(ni dah tak de kejadian)

kat Pantai Puteri, lagi ramai orang, ramai gile!! sampai nysa rasa nak gerak ke kiri dan ke kanan pun rasa malu la. malu sangat! hehehe. ramai pulak, pas tu waktu nysa nak ke Pantai Puteri, semua pandang!

macam nysa ada buat salah lah pulak! ish2! 

Then, after main air dan gelak2, terus balik, waktu perjalanan balik tu, badan aku melekit air cincau, aku rase la kan, aku boleh kena serang semut bila-bila masa, mana tak nya, badan aku tengah manis.
ishh..
  
okaylah, ni saja cerita untuk hari ni! saja nak merekodkan kisah hidup nysa yang nysa sendiri tak nak lupakan. 

okay nysa nak belajar ni, nanyte korang. thanks baca blog nysa yang tak seberapa ni. :)))
:DDDD
:PPP

diakhiri dengan gambar NysaSarah yang tengah boring n tengah amik mood nak study, ;))






okay bye!




No comments: