.

.

Wednesday, December 29, 2010

YELLOW AND TIGER

Harimau Malaya
Yellow and tiger? Guess what? Hahaha. Maybank kot. Maybank pon the right answer! 

aku nak buat propose kat PM lah, suh maybank jadi Bank Negara, kriteria Harimau Malaya ni! hahaha

But most the right one is Harimau Malaya! Actually, aku pon baru tahu pasal Harimau Malaya ni. I have to admit it. LOL, and lame! I know. Aku bukan minat Bola Sepak nie! So, Cam ner aku dapat tahu ni? Ito pon dari twitter! Bile bukak jer Twitter ni, everybody talk about this yellow one. So, I got a little confuse and mula bertanya pada someone through message, *tak nak orang tahu lah kononnya* then, mulalah budak tu terangkan satu persatu apa benda sebenarnye Harimau Malaya nie? Aku pon dengan tercengang-cengang macam budak yang baru kenal ABC terangguk-angguk and sometimes, aku ‘hmm’ and ‘oo’ sorang-sorang.  *kadang macam orang gile pon ada* Bile dah paham, ececeeeh, aku dengan berlagaknye tweet lah  macam-macam sal Harimau Malaya nie, kata-kata semangat lorh kononnya! Then letaklah macam-macam hash tags yang dorang create, yg top-top lah kononnya, macam #lovemalaysia #iheartmalaysia #harimaumalaya #malaysiaboleh  kat setiap tweet aku, Dorang pon buat jugak! Hehehe.  Tapi apa yang aku nak story nie, Dari petang tadi dah memang terasa “hangat” nya perlawanan bola nie, before pemain kite turun padang, tweet semu dah penuh dengan warna Kuning dah, Hebat betol! Silau kekuningan tu wei, kene pakai sunglasses nak main twitter tadi! Memang tak boley BLA! Hahaha. Then macam-macam ragamlah aku tengok kat twitter nie! Ada yang kata-kata semangat yang berbaur lawak , marah, serius, n macam-macam lagi lah! *aku pon apa kurangnya kan??* Tersenyum-senyum lah aku baca, tu baru kat twitter! Kat umah aku ni dah macam stadium dah, dengan atok aku macam nak masuk kat dalam tv tu, mak aku berzikir-zikir suh menang, nenek aku pon boley tahan gak lincah die! Tak padan nenek. Hahaha. Tak kisahlah, dalam aku bertweet ni tertibe ada tweet dari Shasha Saidin, ala yang group elite dulu tu, what we call their popular songs? Trauma kann? *nysa buat tak tahu pulak, padahal salu jer karok lagu tu* hehe.
shasha saidin, anak die cute betol!

 Apa yang kelakar pasal tweet die, die cakap die sure yang England akan menang world cup, tertibe kan? Dah lah semua orang tengah berkerut and stress tengok bola Harimau Malaya nie, die tertibe cakap sal World Cup, tak memasal. Kos kelakar sangat, aku pon reply la suh die masuk raja lawak. Guess what? She’s reply my tweet!!!! Unbelievable, before this ada artis yang tak nak reply tweet aku, malas nak layan lah kononya, aku suke sangat bile dye reply , btw, she is not the first person, artist la, yang reply my tweet, Intan Ladyana be the first!

Intan ladyana! 
So, cukuplah aku kategorikan dorg nie sebagai artis yang tak sombong dan peramah! J Sayang korang sangat-sangat! Teruskanlah macam nie okay! Bubble Bye!

untuk prove yang dorang nie tweet dengan aku! eceeeeeceh! =)




THE END
p/s: after this, I will build up one chart to list the “friendly” artist in my gadgets! J hahaha


1 comment:

Nico Nadzim said...

this entry was written during my birthday..huh