.

.

Sunday, May 8, 2011

Tolonglah dunia!

Oi, i memang diam-diam, jenis yang malas nak layan, Tapi jangan Lah sampai Kurang Ajar yang teramat sangat sampai depan ibu i pon tak reti nak beradab! ishhh, geram dengan segelintir lelaki yang cakap pakai sedap mulut pon, kalau nak cakap sal * sensitivity* seseorang tu, PANDANGLAH KIRI KANAN kalau nak bercakap. ni tidak pakai redah jeeee... ya, i pon bukannya baik sangat, i pon ada mengata orang yang lalu lalang depan i jugak. Tapi tidaklah sampai biadap depan parents budak tu!!!! tu namanya KURANG AJAR DAN SANGAT BIADAP!!!


menyampah pun ada, i tiba-tiba marah ni sebab tadi i keluar sekejap makan dengan ibu i, then, tiba-tiba datanglah sekumpulan budak lelaki yang berpakaian main bola, i guess dia baru lepas main bola kot. pakat ramai-ramai dok satu meja belakang i, then, purpose keluar pergi makan ramai-ramai, sebab hari ni mother's day kan? yes it is!


Lepas tu,kannnnn? yang i bengang waktu i nak bangun pergi bayar makanan, dah memang tu tugas i selalu. Tiba-tiba dok dengar ada sorang dorang dok suit, usha mengusha. Lepas tu ibu i dengar lah dye cakap cam ni.

Lelaki 1: Tepi-tepi aku, tak nampak lah perempuannya, yang mana?

Lelaki 2: Tulah, depan ni jer..

Lelaki 1: ala, ni dah kena &***& ni!! hahahaha..menyombong jer muka!

KURANG AJAR! kalau tak tahu cerita, jangan pakai cakap je!! suka-suka korang jer cakap cam tu depan ibu i! Benda tak betul sebenarnya, yang pandai2 cakap kenapa????? cubalah kalau korang bayangkan kalau korang ada adik perempuan or mak, orang cakap benda-benda yang sensitive tu! korang marah tak? yes marah kan??? kalau tak tahu jangan pakai cakap je, yang korang cakap tu maruah seorang perempuan taw! kalo ya pon nak bergurau, BUKAN BENDA MACAM NIEEEEEE!!!!!


ibu i terus tanya i apa yang cakap tu betul ke tak. i cakap lah tak betul!!! memang tak betul pon!! ibu i terus marah, waktu drive, ibu i saje lalu depan budak-budak lelaki lepas tu hon kuat-kuat! marah punya pasal. KURANG AJAR OKAY? Ibu i marah teramat sangat. hilang mood Happy Mother's Day. Sabar jerla. 


Ya allah, i pon marah kot. sampai macam ni sekali jadinya mother's day  kitaorang. :(( guys,tolonglah dunia, jaga sensitivity orang lain. Nak bercakap pun PANDANG KIRI KANAN DULU! Jangan pakai cakap je! :D okay dokie! PEACE NO WAR! :D i tak marah kat semua lelaki. Ini Hanya Pesanan untuk Yang Kat Luar Sana Yang Berpakaian BOLA tadi!



2 comments:

wildorchid said...

la...ader jugak species maknusia mcm tu lg...ingat dah pupus dah...tu la dia species maknusia yang tak tahu mensyukuri nikmat tuhan bila diberi kekuatan bercakap...nanti di tarik balik nikmat tu...langsung bisu...cakaplah hanya benda-benda yang elok dan sampaikanlah hanya berita-berita yang gembira...aperpun semoga Allah kurniakan petunjuk dan hidayah kepada mereka dan kita semua...aminnnn..

nisa1069 said...

amin. harap orang macam ni diberikan hidayah. :)